600g bladdegsplatto
500 ml mjölk
1 bit citronskal
1 kanelstång
60g mjöl
500 g socker
250 ml vatten
7 äggulor

Förberedelser:

Kavla ut plattorna till en rektangel.
Rulla degplattorna till en rulle och skär 1,5 cm bitar.
Lägg bitarna i en smord muffinsplåt.
Tryck ut degen med fingrarna upp längs kanterna. Kanterna ska vara lite tjockare än
bottnen.
I en bunke, lös upp mjölet i lite mjölk.

Häll resten av mjölken i en kastrull tillsammans med kanelstången och citronskalet och koka
upp. När det börjar koka tillsätter du mjölet och rör om väl. Rör om ordentligt tills det börjar
koka igen och ta det sedan bort från värmen.
I en annan kastrull, häll i socker och vatten och blanda om väl.
När det börjar koka, låt det koka i 3 minuter. Ta bort kastrullen från värmen.
Häll sockervattnen i en smal stråle ned i mjölkblandningen under ständig omrörning.
Sila allt i en sil och låt det svalna helt.
Vispa i äggulorna tills du har en jämn och fluffig smet.
Hälls smeten över degen i formarna.
Gradda i 250 graders ugn i 17 minuter.
Kan serveras varma eller kalla och med lite floroscker