Limerulltårta

Rulltårtan

2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk vaniljsocker
3 ägg
2 dl strösocker
½ dl mjölk
rivet skal av en lime

Fyllning

1 brk philadelphiaost
1 brk mascarpone
0,5 dl kondenserad mjölk
saft och skal av 1 lime
2 blad gelatin

Förbered fyllningen:

Lägg gelatinbladen i blöt i ca. 5 minuter.
Vispa färskosten och mascarpone till en fluffig ostmassa. Vispa ner kondenserade mjölken. Riv
limeskalet och pressa ur saften ur limen. Vispa ner saften och limeskalet i ostmassan. Låt stå så svalt
så länge du förbereder rulltårtan.
Krama ur gelatinbladen och smält dem i 1 msk vatten eller limesaft i kastrullen.
Vispa ner gelatinet i ostmassan.
Förbered rulltårtan:

Sätt ugnen på 250 grader
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en lite skål och ställ till sidan.
Vispa ägg och socker poröst. Riv ner skalet av en lime.
Vänd försiktigt ner de torra ingredienserna varvat med mjölken.
Häll smeten i en bakplåtsklädd långpanna. Grädda mitt i ugnen i ca. 5 minuter.
Stjälp rulltårtan med bakytan neråt på ett sockrat bakplåtspapper och dra försiktigt bort
bakplåtspappret som kakan har bakats på.
Bred ut ostmassan på rulltårtan och rulla ihop den försiktigt och låt den stå ett par timmar inlindad i
bakplåtspapper med skarvet nedåt.

No Comments

Post a Comment