3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
115 gram rumsvarmt smör
2 dl socker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
1,5 dl lingon
0,75 dl skivad mandel

Värm ugnen till 175 grader
Blanda mjöl och bakpulver i en skål och ställ till sidan
Vispa smör och socker till en fluffig smet. Tillsätt ett ägg i taget och vispa ordentligt. Vispa ner
vaniljsocker och vispa tills du har en fluffig smet.
Rör ner halva mjölblandningen på låg hastighet tills det har blandats. Rör ner en halv deciliter mjölk
och rör om. Upprepa med resten av mjölet och mjölken tills du har en jämn smet.
Rör försiktigt ner 1 deciliter lingon i smeten och rör om. Häll smeten i en rund smord och bröad
kakform och jämna ut smeten i formen. Strö över resten av lingonen och mandelflarn.
Grädda kakan mitt i ugnen ca. 35 minuter eller tills den är lite brun ovanpå.